De flesta som släppt en bok vet hur svårt det är att få medias uppmärksamhet för det egna verket. Enkel matematik förklarar varför. Kultursidorna har i åratal fått allt sämre resurser samtidigt som bokutgivningen exploderat och det numera utkommer runt femtontusen titlar årligen. Det är med andra ord bara ett fåtal böcker som blir recenserade. Att bli offentligt recenserad av en professionell kritiker är en väsentlig del av en författares utveckling och genomslag, men också en lyx få förunnad.

Men varför ge upp? Vi är en fristående publikation som vänder sig till författare med små möjligheter att bli recenserade på annat håll, och erbjuder såväl en plattform som en bred uppställning av erfarna och kunniga kritiker.

För dig som redan har några böcker bakom dig kan en recension hos oss vara ett sätt att komma vidare, och för dig som är nybörjare kan tjänsten ses som något av en halkkörning under realistiska förhållanden på det litterära fältet.

Pontus Arvstrand